kracht van samen samenmetdebuurt buurthuis 01092015

Haarlem zaalverhuur zalen te huur Schalkwijk

wilt u een zaal / zaaltje huren klik hier

SamenMetDeBuurt is een sociale onderneming. Wij zijn een stichting,  geen bedrijf. Ook wij moeten echter gewoon betalen voor de huur, elektriciteit, gas en Onroerend Zaak belasting, om maar een paar posten te nomen.

Of je nu een bv , een vereniging of een stichting bent. Je hebt altijd te maken met kosten, uitgaven of investeringen. De volgende vraag is dan, waar komt het geld dan vandaan? Wanneer je zoals wij een buurthuis runnen, dan zijn de mogelijkheden om geld te verdienen aan de bezoekers, de mensen uit de buurt die een kopje koffie komen drinken, beperkt. Wij zijn geen Starbucks die je 4 euro laat betalen voor een XL Cappuccino en ook nog 2 euro voor een muffin. Onze thee en koffie kost 0,50 €

Wij koken met vrijwilliger voor de buurtbewoners, vaak de wat oudere mensen met een bescheiden inkomen. Een maaltijd heb je al vanaf 3,50 € .Wanneer wij 15 euro voor een maaltijd zouden vragen, dan is onze omzet hoger maar dan zullen er veel mensen zeggen; Ik heb lekker gegeten maar ik kom echt niet elke week eten, dat is me toch iets te duur. Daarom verhogen wij de prijzen niet. Maar hoe kom je dan aan geld als ook de fondsen van de gemeente opgedroogd zijn ?

De mogelijkheden om zelf geld te verdienen met een buurthuis ( bij ons staat er niemand op de loonlijst, ook het bestuur krijgt geen vergoeding) die zijn echter zeer beperkt.

Zalenverhuur

Omdat wij steeds vaker vragen krijgen of wij een zaaltje te huur hebben wij besloten om ons wat meer te richten op zaalverhuur in Haarlem Schalkwijk. Er is veel vraag naar zaaltjes om met familie of met zzp-er bij elkaar te komen tegen redelijke kosten. Zoveel zalen zijn er nu ook weer niet te huur in Haarlem Schalkwijk. Ook is er geen feestzaal voor een Turks of Marokkaans babyfeest of verlovingsfeest.

LSA bijeenkomst buurtcentrum samenmetdebuurt 07082015 3

LSA bijeenkomst buurtcentrum samenmetdebuurt 07082015 2

zaaltje huren buurthuis haarlem schalkwijk babyfeest verovingsfeest feestruimte

zaaltje huren buurthuis haarlem schalkwijk babyfeest verovingsfeest feestruimte

 

 

 

 

 

 

 

In ons buurthuis kun je dus ruimte huren. Let op. In ons buurthuis wordt geen Alcohol als bier, wijn en sterke drank geschonken omdat wij hiervoor geen vergunning hebben en wij het buurthuis delen met een Marokkaanse verening DeBrug.

Wil je meer informatie over zaalverhuur vraag dat dan per mail op