Succesvolle start voor ‘SamenMetDeBuurt’

http://www.dichtbij.nl/zuid-kennemerland/lifestyle/zorg-en-welzijn/artikel/4030693/succesvolle-start-voor-samenmetdebuurt.aspx

Succesvolle start voor ‘SamenMetDeBuurt’

1 / 1
zoom out

Genieten van een diner en mensen om je heen (Foto: Carel le Brun)

HAARLEM – Het buurthuis ‘SamenMetDeBuurt’ in Schalkwijk bestaat een jaar. Het is een initiatief van ThuiszorgInHolland, een thuiszorgorganisatie uit Haarlem, dat het project ook financieel steunt.

Initiatiefnemer Ernst Blok: ‘Schalkwijk kent steeds meer alleenstaande ouderen. Met dit initiatief willen wij een sociaal isolement van ouderen voorkomen. Belangstellenden komen hier voor een kopje koffie, een praatje en een spelletje of onderhouden de (moes)tuin. Wij hebben een groepje vrijwilligers die dit mogelijk maakt’.

Het buurtcentrum is gevestigd in een oud schoolgebouw aan de Bernadottelaan 140. ‘Te zijner tijd zal dit pand worden gesloopt om plaats te maken voor woningbouw, maar wij denken hier nog wel een paar jaar gebruik van te kunnen maken.’ Op dinsdag en donderdag is het buurtcentrum geopend van 10.00 tot 14.00 en op donderdag wordt er om 17.30 uur door vrijwilligers een driegangen diner gekookt voor een bescheiden bijdrage van 5,- euro.’

Op 28 mei schoven er 20 mensen aan voor het diner dat bestond uit wortelsoep, kippenpootjes met rode kool en aardappelen en karamel ijs toe. Drankje en koffie zijn inbegrepen. ‘Voor jezelf koken is niet leuk, alleen eten is ongezellig, de prijs voor het eten is bescheiden en je ontmoet hier anderen’, verwoorden een aantal gasten de motivatie voor hun aanwezigheid. Ter kennismaking schuiven ook twee vertegenwoordigers van de Zonnebloem aan. Zij denken dat een aantal van de mensen die zij begeleiden gebaat zouden zijn met deelname aan de koffieochtenden of het diner. Ernst Blok nodigt belangstellenden uit een kijkje te komen nemen. Voor meer informatie: www.samenmetdebuurt.nl, of bel 06 18667642.