Vrijwilligerswerk Haarlem

Een buurthuis in Haarlem als SamenMetDebuurt kan niet zonder vrijwilligers. Wat zijn wij dan ook blij met alle medewerkers die zich belangeloos inzetten.
Iedereen heeft zijn eigen motivatie om bij ons te werken. De een is druk aan het solliciteren maar wil ondertussen toch nuttig werk doen, wat leuk is en waar je ook nog veel van kan leren.
De ander werkt niet meer en heeft meer tijd. Het is dan ook leuk om samen met andere vrijwilligers en bezoekers de schouders er onder te zetten.

Het is altijd goed zoeken voor zowel ons als de ‘vrijwilliger’ zodat wij elkaar kunnen vinden. Zo melden wij onze ‘vacatures’ aan op de website van de Vrijwilligerscentrale Haarlem
Alle mensen die bij ons informeren naar vrijwilligerswerk worden altijd uitgenodigd om langs te komen voor een kop koffie om gewoon eens te praten en om rond te kijken.
De volgende stap is gewoon nog een keer komen en gewoon een ochtendje meedraaien. Niets moet, als het maar leuk is. Na een keer meedraaien en het bevalt , dan kan iedereen gewoon de volgende week weer komen en hebben we er een collega bij !

Is een vrijwilliger ziek of op vakantie, dan vangen de andere vrijwilligers die dag gewoon op. We zijn allemaal mensen, dus dat is helemaal geen punt.
Zijn er zaken rond de uitkering die een rol spelen om bijvoorbeeld toestemming van de gemeente of het UWV te krijgen, dan kijken we daar samen naar, en dat komt vrijwel altijd goed !