Particuliere schoonmaakster werkster gezocht in Haarlem Heemstede

Haarlem, 24 april 2015

 

De thuiszorg, hulp bij het huishouden stopt of wordt minder ?. Is er dan particuliere hulp in Haarlem en is dat goedkoop of juist duurder?

bekijk ook de video videokanaal van  Dinst

 

In ons buurtcentrum krijgen wij veel oudere mensen uit Haarlem en Heemstede op bezoek. Veel mensen hebben ouderdomsklachten. Eenvoudige zaken als boodschappen doen, stofzuigen of  de badkamer dweilen kunnen mensen vaak al lang niet meer zelf.

De thuiszorg, hulp bij het huishouden van de Viva , Amstelring, Thuiszorg In Holland ,  SHDH, Zorgbalans is er natuurlijk. Alleen door de bezuinigingen in de Wmo, thuiszorg krijgen veel ouderen mindere uren zorg.
Zo gaan veel mensen terug van 3 uur naar 2 uur in de week. Veel gemeenten bieden de mogelijkheid om met de HHT, de Huishoudelijke Hulp Toelage een uur extra zorg in te kopen bij de thuiszorg aanbieder. De thuiszorgcliënt betaalt daar dan 10 € voor, de overige kosten van 12,50 € worden betaald door de gemeente.

Nu is het ook nog zo dat de kosten voor de eigen bijdrage aan het CAK (Centraal Administratie Kantoor) per 1 januari 2015 fors zijn gestegen. Wanneer mensen een goed pensioen en een AOW hebben kunnen de kosten voor de eigen bijdrage flink oplopen, tot wel de ‘marktprijs’ van een uur thuiszorg, het bedrag dat de gemeente betaald aan de thuiszorgorganisatie (een bedrag tussen de 18 en 24 euro per uur).

Mensen die de verhoogde CAK Eigen bijdrage daarom dat niet meer kunnen betalen besluiten soms om de thuiszorg, hulp bij het huishouden, dan maar helemaal op te zeggen.
Anderen overwegen om (weer) een particuliere werkster te nemen, dat is vaak nog goedkoper.

Wanneer je een particuliere werkster, poetsvrouw, interieurverzorgster zoekt dan vragen de meeste mensen eerst rond bij familie, vrienden en kennissen. ‘Weet jij nog een goede hulp die niet duur is en wel erg goed kan schoonmaken’. Je kunt er ook voor kiezen om te reageren op een briefje van ‘Katarina Kosvoka’, alleen weet je dan vooraf niet wie of wat je in huis haalt.

 

Nieuw!  particulier schoonmaak

Stichting SamenMetDeBuurt krijgt veel vragen over de klusjes aan huis. Wij hebben dan ook besloten om particulieren diensten aan huis te gaan aanbieden.

Wij gaan in mei/juni starten met ‘schoonmaken bij ouderen mensen thuis’, later breiden wij dit uit met klusje als een schilderij ophangen of het werken in de achtertuin. Om de dienst ook betaalbaar te houden werken wij met zelfstandige werkende schoonmaaksters, ze zijn dus niet in dienst van de stichting. Het uurtarief kunnen we dan ook laag houden, rekenen op 15 € per uur. Hier komen verder geen andere kosten bij. U betaalt iets meer dan voor ‘Katarina Kosvoka’, maar dan heeft u ook een ‘witte werkster’ die netjes haar eigen belasting betaalt. Ook weet ons bemiddelingskantoor van SamenMetDeBuurt precies wie wij naar u toe sturen. ze heeft dan al een pittig sollicitatiegesprek met ons achter de rug. Ook kunt u referentie van haar opvragen

Wilt u nu al weten hoe wij  dat gaan doen dan kunt uw alvast de video bekijken op het videokanaal van  Dinst

 

Ernst Blok
Stichting SamenMetDeBuurt