Haarlem : mbo scholieren hebben nu een eigen loopbaanbeurs 26 juni Dream2work ism Buurtcentrum SamenMetDeBuurt

Haarlem : mbo scholieren hebben nu een eigen loopbaanbeurs 26 juni  Dream2work ism Buurtcentrum SamenMetDeBuurt

loopbaanbeurs mbo scholieren op dream2work ism samenmetdebuurt

loopbaanbeurs mbo scholieren op dream2work ism samenmetdebuurt

Doen is het nieuwe denken

De studenten van jongeren loopbaanorganisatie Dream2Work uit Haarlem, organiseren op 26 juni de Loopbaanbeurs “Ben JIJ al begonnen?” Dit zal plaatsvinden op 26 juni in het buurtcentrum ‘Samenindebuurt’, Bernadottelaan 140  in Schalkwijk van 15:30 uur tot 19:30 uur.

Keuzes maken

Het draait deze dag om de persoonlijke loopbaan van scholieren, studenten en starters en het gaat over keuzes maken. Naast een hoop gezelligheid ga je ontzettend veel leren over jezelf en leren van de ervaringen en ideeën van de 15 Dream2Work studenten. Zij laten je zien dat je keuzes niet maakt uit een boekje of informatiebrochure, maar door “bezig” te zijn en inspirerende mensen te ontmoeten. Dream2Work is de opkomende netwerkorganisatie voor en door jongeren. Zij werkt met de ENTER-loopbaanmethode. Zie voor meer informatie de website www.dream2work.com.

Ketting reactie

Als je de verkeerde keuze maakt kan dat werken als een kettingreactie. Emir (20) student op het NOVA-college in Haarlem: “Als je verkeerd kiest omdat je een gebrek aan zelf kennis hebt,  haalt het je motivatie omlaag waardoor je minder concentratie hebt en je anderen af gaat leiden. Omdat het je niet echt interesseert ga je je best niet meer doen en is de kans groot dat je school niet afmaakt of je werk met tegenzin doet. Je wordt chagrijnig. Dit is een teleurstelling voor je zelf en voor je familie. Maar het belangrijkste nog is dat het je veel kostbare tijd en geld kost”.

 

Voorkomen
Jolanda van Duin, oprichter van Dream2Work, spreekt ook uit ervaring. “Ik koos voor een baan die paste bij mijn vakkenpakket, maar niet bij mezelf. Ik was op mijn 21e hoofdboekhouding, reed een auto van de zaak. Ik kon toevallig goed leren en daardoor haalde ik makkelijk diploma’s en kwam overal mee weg. Een succesverhaal? Nee, het werk paste niet bij, ik had de persoonlijke vaardigheden niet die erbij hoorde. Door nieuwe ervaringen en persoonlijke ontmoetingen kwam ik achter mijn talent en drijfveren en daardoor ging ik op mijn 36e tien jaar lang weer doorstuderen. Door de huidige dynamische arbeidsmarkt en de duurdere studies wordt kiezen voor talent belangrijker en kan je een verkeerde keuze beter voorkomen”.

 

DATUM & TIJDSTIP

26 juni van 15:30 – 19:30 uur
LOCATIE

Samenmetdebuurt, Bernadottelaan 140 in Haarlem
KOSTEN

De beurs is gratis te bezoeken