verhalenmakers weblog haarlem

Story telling of praatjes maken

 Story telling of praatjes maken

Er zijn veel mensen die mooie praatjes verkopen. Die gaan het ene oor in en het andere weer uit.

Wanneer iemand een pakkend verhaal vertelt, dan lees je het boek in èèn adem uit. Helaas komt het vertelde verhaal niet veel meer voor. Vinden we dat gek ? Na de tweede zin kijken we tussendoor snel even op onze mobiel of daar niet iets veel interessanters binnenkomt. In een groepje een verhaal vertellen is helaal lastig, waar de een belangstellend luistert kijkt de ander na de tweede zin al om zich heen omdat er elders ook iets gebeurd dat aandacht trekt. Bij de Wereld Draait Door op tv mag een interview niet langer dan 4 minuten, of zo iets duren, anders zappen mensen alweer weg.

Op maandag 25 januari 2016 waren en twee jonge vrouwen die een verhaal vertelden aan een groepje vrienden en belangstellenden. En ik was er bij. Het is het verhaal over het opzetten van hun eigen bedrijf ‘Verhalenmakers’.
Ze hebben binnen een jaar de website, pardon platform, www.verhalenmakers.com uit de grond gestampt. Dat is op zich niet zo heel bijzonder want dat gebeurt natuurlijk wel vaker. Het gaat echter om een dienst aan mensen uit Haarlem die graag schrijven en graag gelezen willen worden. Wie schrijft die blijft. Het kan gaan om persoonlijke verhalen, verzonnen verhalen maar ook om het verhaal of verslag van een project die je bedrijfsmatig of voor je stichting of vereniging wilt delen met anderen. Het is gratis als het niet commercieel is en je kunt betalen als je dit regelematig voor een bedrijf doet en er wellicht ook nog eens een tekstschrijver overheen moet.

Verhalen vertellen, of te wel story telling, is van alle tijden. Maar of het een verhaal is of dat het mooie praatjes zijn, dat maakt  natuurlijk wel een verschil !
Bent u daar nog ?

http://verhalenmakers.com/nl/node/105

Ernst Blok
SamenMetDeBuurt Haarlem